domingo, 29 de noviembre de 2009

ISLAM I DEMOCRACIA.


Avui he sentit lo del referèndum a Suïssa sobre els minarets a les Mesquites, el fet de discrepar sobre el islam la seves creences i la seva imposició a la nostra societat, implica que ràpidament et tractin de xenòfob, personalment crec que totes les persones mereixen tenir drets, i mai tenen que ésser discriminats com a persones , però a la nostra societat tenim la cultura de la llibertat i els drets humans , i en ella i el dret i el respecte a tothom, incloses la llibertat de creences i la llibertat religiosa ( i la llibertat religiosa inclou, inclou el dret a practicar-la o no) , aquest fet no implica que a la majoria de països de Europa, estigui penat fer apologia de algunes creences com el nazisme , per la seva intolerància amb el drets humans. Jo sempre me he preguntat si el Islam es compatible amb el drets humans i si no fa apologia i actua en contra, molt clarament en l'igualat de les dones.

Jo sempre estaré per el absolut respecte de las persones, preo no ho puc estar amb les creences que no garanteixen aquest respecte.

Poso un vídeos sobre el tema


El Model a seguir és Mahoma, (segons aquest Imant) i, que no es digui, que Mahoma era pedòfil, perquè ell va esperar que una de les seves dones amb les quals es va casar quan tenia sis anys, complís els nou per a fer-la la seva dona en el llit. Es que això té res de dolent? pregunta aquest Imant Malparit ( uh perdo), diu que aquest tema depenc de cada cultura.

I abusar de una menor es cultura?






La psiquiatra àrab nord-americana Wafa Sultà critica a l'Islam, al Profeta Mahoma i presenta la seva visió del conflicte en el Mig Orient. . Aquesta senyora ha de caminar amb vint guardaespatlles, m'imagino perquè no té pèls en la llengua i això, és molt penat pel Cora.




























12 comentarios:

nimue dijo...

jo conec l'islam molt de prop per motius diversos i t'assegure que és compatible amb els drets humans. No tot és el que ens volen fer creure per la televisió. A mi m'agradaria que tinguessim més mesquites i més temples d'altres tipus Voldria dir que no hi ha conflicte i que ningú ha de justificar-se ni disculpar-se per practicar la seua religió. Acusar de masclistes als musulmans és el recurs més fàcil. Evidentment que n'hi ha. Però no són masclistes per ser musulmans. O és que els catòlics són un exemple a seguir pel que fa als respecte cap a les dones?

Striper dijo...

nimue :
Discrepo jo també conec el Islam , i no crec que sigui compatible amb els drets humans, com tampoc ho son els extremistes catolics ni jueus.

nimue dijo...

quants anys has viscut a un país musulmà??? potser podríem intercanviar experiències ;) B7s!

Striper dijo...

nimue.
A un pais musulma cap, pero se com se las gastan els dirigents islamics a Manresa , la imatge que donen de cara a fora , i realment el que fan i diuen dintre, aixo ha traves de gent que estan dintre. BS7 també per tu.

Garbí24 dijo...

Jo respecto a tothom, però no m'agrada gens que ells no respectin lo nostre i ens vulguin imposar.....jo al seu pais no tindria cap dret.
Crec que per rebre, han d'aprendre a donar

lisebe dijo...

Els extrems son radicals i mai estarán d'acord amb els drets humans..jo visc a un poble a on viuen mes islamistes que catalans fins al punt que ara l'ajuntament está donant clase d'arab al club social..( que penseu???)
No em sembla malament sempre que respectim els nostres drets.. però quant dos arabs.. magrabins o el que siguin.. per el fet de ser dona et fan fora de l'acera.. em posa de mala llet i vaig haver de posar-me d'en peus (fotent cara) i dir que estava al meu pais i si volien viure aquí que aceptaren les nostres costums.. "la dona te els mateixos drets d'un home i fins i tot més quant el home no treballa.." conm es el cas de molts que viuen aquí..
Van voler fer-me fora de l'acera i jo parlant en francés ( pensant que no els entenia..) i els vaig dir que si no estavem d'acord que anesin a la policia... cosa que no van fer.. ( una dona els havia posar al seu lloc, malgrat els meus nervis)
Això tant sols es un exemple per donar a entendre que si no fent res aquesta gent qualsevol dia es fará senyora del nostre poble...o pais.. una vegada ja ho van fer.. va ser l'Andalus. Qui ens asegura que no tornaram a ser-ho si no fem pinya..
I jo no soc xenofoga tant sols expong una cosa que m'ha pasat a mí..... Hi ha molta gent que no parla però podría escriure un llibre.....

Petons

lisebe dijo...

Una altre cosa que em deixo jo conec de sobra l'islam i he llegit i fins i tot estudiat "Alcoran"( si no me equivoco en escriura-ho) i les seves lleis ( per dir-ho) d'una manera fàcil i m'èstat temps mirant de compendre moltes de les coses que diu..

Amb això vull dir que no soc ignorant amb el tema, i que qualsevol que tingui dos dits de front es possi a divagar sobre el que diu..

Respecte sobre tot!!! però sempre que ens respectin a nosaltres..!

Jordi Cirach dijo...

jeje doncs jo crec que la noia que surt en la foto en les meves recomanacions de blog de moda, no crec que estigui gaire a la moda... però vaja tot són postures...

i per cert, mostro la meva discrepància sobre el referèndum a Suïssa sobre els minarets a les Mesquites on s'aboliran, però per exemple també haig de dir que no m'agrada el tracte amb la dona que té aquesta cultura, ni pels homosexuals, etc...

...tot és molt qüestionable..

L'imperdible de l'Ànima

nimue dijo...

Vaja, Lisebe... doncs des del respecte et diré que em sembla que el teu comportament no és de molta educació, la veritat. Anda que no m'ha tocat a mi baixar de la vorera moltes vegades i no precisament davant de magrebins! Em pregunto si en lloc de ser magrebins haguessin sigut francesos, polonesos o senyors amb barretina t'hauries comportat de la mateixa manera. Però no, clar, com que són magrebins ja assumim que estan en contra de les dones. Em sembla una postura excessivament simplista! i de molt mala educació, vaja! si cada vegada que algú m'obstrueix el pas en la vorera hagués de muntar aquest pollastre, em passaria el dia pegant crits!

I això que dius que has estudiat la Xa'ria, no m'ho crec ni de conya i de ser així has interpretat el que t'ha interessat. Llegir l'Alcorà? Potser sí. Molta gent ha llegit l'Alcorà. En quina llengua l'has llegit? Suposo que en alguna traducció... Quina? de qui era la traducció? i les anotacions? i l'exègesi?

En fi, Striper, saps de sobra que et tinc molt d'afecte des de fa temps així que per respecte a aquest espai que es casa teva no insistiré en el tema. Petons, guapo, i salutacions cordials a Lisebe.

Josep B. dijo...

Nimué: Jo m'he llegit l'alcorà, sencer, en castellà traducció autoritzada pel consell d'imams xiítes (no em facis dir el nom complert que no me'n recordo).

Puc dir que en molts aspectes era un text molt trencador en l'època en que es va escriure, però com tot el que era trencador al seu moment, i pres al peu de la lletra com exigeixen quan els interessa, és retrògrad i perillós per a les llibertats aconseguides tant per a les dones com per als homes.

Quant al que diu la Lisebe, no n'he vist cap cas en directe, però sí que n'he escoltat a un imam dir que les dones han de cedir el pas als homes.

Respecte a la quastió del minarets estci totalment d'acord amb la decisió suïssa, el minaret és un símbol de domini territorial.

Per altra banda he de recordar que, malgrat a tots els països islàmics, fora de l'Aràbia saudí, es poden construïr temples cristians i sinagogues jueves, aquestes s'han de fer sota unes estrictes normes i no poden, mai, superar en capacitat les mesquites properes.

D'altra banda, l'ateísme i l'abandço de l'Islam es paga amb la mort a tots aquests països (ho possa l'alcorà).

Pere M dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Pere M dijo...

Aquí teniu a un tròs d'ateu reclamant el respecte que moltes vegades falta als dirigents religiosos i molts dels seus feligresos. Ateisme bel·ligerant de qualitat
http://www.youtube.com/watch?v=-_c80H5dVX4&feature=player_embedded

Salut!